Proiectul „Speranță pentru copiii din Africa”

În grădinița noastră, am demarat un proiect de suflet, „Speranță pentru copiii din Africa”, în care ne propunem să strângem bănuți pentru hrana zilnică a copiilor de la Școala „Hope Academy” din slum-ul Kibera, Kenya.

Robike - Fundatia Comunitara Timisoara - Decathlon Romania

Activități din cadrul proiectului

Rogers Wasuna

Azi a fost o zi specială și pentru că am avut în mijlocul nostru pe Rogers Wasuna, care ne-a povestit „pe viu” cum traiesc copiii în Kenya.

Scrisoare din Africa în urma proiectului

Dragi părinți, cadre didactice și elevi ai Școlii Primare Primii Pași,

Bună!
Primiți calde salutări din partea Școlii ”Hope Academy” din Nairobi, Kenya. Suntem o școală cu nivel preșcolar, primar și gimnazial care funcționeaza din 2008.

De fapt, școala a început ca o extensie a Școlii duminicale a Bisericii noastre. Ne-am dat seama ca majoritatea copiilor nu puteau citi și memora versete simple din Scriptură și adesea adormeau la ore din cauza foamei.

Astfel, Hope Academy a inceput prin a asigura accesul la o educatie de calitate precum și la o masă sau două pe zi. Am început cu 28 de copii.
Dumnezeu a fost mai mult decât binevoitor prin toate provocările, iar dupa14 ani avem 350 de copii, 18 cadre didactice și 4 persoane ca personal nedidactic.

Cea mai mare si constantă provocare a fost sa hrănim copiii. Acestea a fost un motiv de bază pentru care am început școala și e dureros uneori când copiii povestesc că seara nu mănâncă nimic acasă. Aceasta înseamnă că, după prânzul servit la școală, următoarea lor masă este micul dejun, tot la școală.
Am cunoscut-o pe draga noastră prietenă, Vali, împreună cu soțul și fiica ei în urmă cu câțiva ani. Ei i-au văzut pe acești copiiși chiar i-au vizitat pe câțiva la casele lor, în slum-ul din Kibera. (mahala-cartier mărginaș)

Când am primit vestea că doriți să strângeți fonduri pentru a ne ajuta, în special cu mâncarea, inima mea a fost plină de bucurie! Cu mare bucurie am primit și donația de 5.512 lei. Și aceasta deoarece eram pe punctul de a încheia anul cu aproape 500 de Euro datorie la furnizorii noștri de alimente.

Vă mulțumim mult! Din adâncul inimilor noastre, cu zâmbetele inocente ale sutelor de copii, va mulțumim! Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și să va ocrotească!

Din inimă vă spunem că, în caz că doriti să fiți partenerii noștri și să continuați să aduceți zâmbete pe fețele copiilor noștri,sunteți bineveniți! Vom fi mai mult decât fericiți!

Din partea comunității Hope Academy, vă spunem ”Asante Sana” (vă mulțumim foarte mult) și Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug!

Crăciun fericit!
Pacea fie cu voi toți!
James, Directorul Școlii