Despre noi

Școala Primară ”Primii Pași” – locul în care copilul tău are valoare!

Povestea „Primilor Pași”

Povestea „Primilor Pași”, este una frumoasă, care a început cu mai bine de 16 ani în urmă, când o „mână” de copilași (și anume 7), au trecut cu sfială pragul Grădiniței Primii Pași. De atunci, an de an, generații de copii, pășesc în aventura cunoașterii de sine dar și a lumii înconjurătoare.

Numărul copilașilor a crescut cu fiecare an, grădinița ajungând să „găzduiască” acum: 120 de suflețele prețioase. În cele 6 grupe din cele 3 sedii ale sale, copiii sunt îndrumați zilnic, atent și cu dăruire de către cadrele didactice calificate și de personalul de îngrijire, plin de dragoste și pasiune pentru copii.

Educație de calitate

Grădinița „Primii Pași” din Timișoara a fost acreditată de Ministerul Educației în 2012, evaluată extern în anul 2017 și continuă să desfășoare o educație de calitate impusă de ARACIP tuturor furnizorilor de educație, prin îndeplinirea standardelor de calitate existente la nivelul fiecărui nivel de învățământ preuniversitar.

Ne dorim ca „Primii Pași” să fie locul în care orice copil: să fie iubit, valorizat, ajutat să își dezvolte la maxim potențialul cu care a fost înzestrat de Dumnezeu, să dobândească un caracter frumos și să fie foarte bine pregătit atât pentru școală cât și pentru viață.

scoala-primara-primii-pasi-clasa

Un vis devenit realitate

Povestea Grădiniței „Primii Pași” a continuat, astfel că, ceea ce era la nivel de vis cu câțiva ani în urmă, acum a devenit realitate. Din toamna anului 2020, copiii au posibilitatea să își continue dezvoltarea lor armonioasă, din toate punctele de vedere, la Școala Primară „Primii Pași”.

Școala a fost autorizată de Ministerul Educației și continuă să împlinească viziunea de început a Primilor Pași: „Valoare oferită copilului tău azi, înseamnă maturitate, responsabilitate și integritate, mâine.”

Un mulțumesc!

Pentru tot acest periplu al Primilor Pași, pentru această poveste minunată, îi mulțumim lui Dumnezeu că până aici, a fost cu noi.

Așteptăm cu bucurie următorii Pași….

Viziune

„Valoarea oferită copilului tău azi, înseamnă integritate, maturitate şi  responsabilitate,  mâine!”

Misiunea noastră

Școala Primară „Primii Pași” îşi propune, să asigure condiţiile optime pentru dezvoltarea fizică, intelectuală, morală si  spirituală a copiilor în cadrul unui climat de dragoste şi siguranţă afectivă în vederea integrării cu succes în școală dar și în viață.

Ținte strategice

Dezvoltarea resurselor umane

Dezvoltarea resurselor umane prin formarea continuă a personalului didactic şi nedidactic în funcţie de nevoile identificate.

Dezvoltarea și modernizarea continuă

Dezvoltarea și modernizarea continuă a bazei materiale.

Crearea unor noi relaţii de parteneriat

Crearea unor noi relaţii de parteneriat, menţinerea şi dezvoltarea celor existente.

Asigurarea securităţii celor implicaţi

Asigurarea securităţii celor implicaţi în activitatea grădiniței, în timpul desfăşurării programului.

Adaptarea ofertei de educație

Adaptarea ofertei de educație pentru o educație incluzivă.

Valori

R

Dragoste pentru Dumnezeu şi pasiune pentru copii.

R

Încredere şi responsabilitate în toate relaţiile.

R

Urmărirea aplicării principiilor moral-crestine în viaţa personală şi grădiniţă.

R

Dedicare pentru dezvoltarea intelectuală, fizică, emoţională şi spirituală a copiilor grădiniţei.

R

Urmărirea dezvoltării copiilor la toate nivelurile astfel încât aceştia sa fie bine pregătiţi pentru şcoală.

R

Colaboare deschisă, bazată pe respect, impreună cu părinții copiilor.

R

Unitate, încredere şi spirit colegial în echipa de lucru.

R

Investiţia în pregătirea profesională şi dezvoltarea personală a cadrelor didactice care lucrează la grădiniţa noastră.

|

Ce spun părinții?

„Grădinița „Primii Pași” a fost cea mai bună alegere pentru cei trei copilași ai noștri. Prin joacă, zâmbete, dragoste și voie bună, copiii au învățat acolo: ca sunt valoroși, acceptați și importanți, că pot să realizeze lucruri, să deprindă socializarea plăcută și grija față de ceilalți. Modul în care îi educăm acasă, îndemnându-i la o purtare frumoasă, se continuă armonios cu ceea ce învățau acolo, și astfel copiii au pornit încrezători și echilibrați mai departe pe drumul cunoașterii.

Suntem recunoscători că am putut avea copiii într-un asemenea loc plin de pace și armonie.”

Dana Dumitrana, mămică

„Dacă ar mai trebui să aleg, de 10 ori aș alege tot Grădinița „Primii Pași” fără nici o rezervă. E locul în care știu sigur că: copilul meu este înconjurat de dragoste și îndrumat cu înțelepciune. Este locul în care găsesc deschidere și ascultare, răspuns la întrebările mele și îi oferă bucuria unei educații sănătoase! Va îmbrățișez cu drag pe toate️”

Carmen Perșa , mămică